dissabte, 19 de març del 2011

Pastís de full amb crema i fruites

Per Sant Josep és molt típic fer crema catalana, avui no he fet ben bé això, però us explico com fer un pastís amb full amb crema pastissera amb fruites.



Ingredients:
Un paquet de pasta de full
Fruita del temps (plàtans, maduixes, kiwi, pinya, figues....)
Un ou dexatat
Gelatina
Per la crema:
1- Thermomix:
     80 grams de sucre
     500 grams de llet sencera
     50 gr de maicena
     3 ous sencers o bé 6 rovells d'ou
     vainilla amb pols
Es posa tot al vas de la thermomix i programa 7 minuts, temperatura 90º, velocitat 4.

2- Sense thermomix:
     375 ml de llet sencera
     3 rovells d'ou
     75 gr de sucre
     25 gr de maicena
     vainilla amb pols
Reservar mig got de llet, posar la resta a escalfar amb un cassó mitjà, el sucre i la pols de vainilla. Barrejar els rovells i la maicena en un bol amb la llet que s'ha reservat. Quan la llet del foc començi a bullir, retirar-la i barregar-hi al bol amb els rovells. Remanar, tornar a posar la barreja al cassó, baixar el foc i deixar coure, removent constament, fins que en el conjunt s'hagi espès, heu de tenir en compte que la crema quann es refreda es torna encara més espessa, per tant no ho deixeu coure molt. Si veieu que us queden molts grumolls quan estigui la barreja encara liquida passeu-hi la minipimer!


- Posar la pasta de full al forn (180º), a mi m'agrada posar-la sobre d'un motlle, però el motlle girat del revés, així us quedarà cuita per fora, llavors quan la giris, ja la pots farcir amb la crema i la fruita. Jo sempre la pinto amb el rovell dexatat queda amb un color més maco. S'ha de punxar amb una forquilla, perquè no s'infli. La pasta de full estarà llesta quan estigui ben doradeta
- Fer la crema, de les dues maneres queda molt bé, ja que jo abans de tenir la thermomix ja ho havia fet tal i com us he explicat. Quan estigui feta poseu-la en una bossa de plàstic d'aquestes per congelar, que us servirà de màniga pastissera i deixeu-la refredat una estona.
- Mentre es refreda talleu la fruita. Quan la crema estigui tèbia, ja podeu muntar el pastís, repartir la crema per la pasta de full (feu un forat a la punta de la bossa i acabeu d'escampar amb una cullera), posar la fruita pel damunt. En la recepta de la thermomix surt bastanta crema, la quantitat que posareu va a gustos, si us sobre la podeu guardar a la nevera 2 o 3 dies.
- La gelatina és opcional, jo moltes vegades no n'hi poso, sempre queda més brillant ia la fruita més consistent. En els paquets que es compra la gelatina, explica el procés: s'ha de deixar remullar amb aigua uns 5 minuts, després escorrer-la i afegir-li 1/3 litre per cada tres fulles d'aigua calenta. Jo suposo que cada marca posa les seves instruccions


Ahhhh!! també és pot fer amb nata aquest pastís, jo les vegades que ho he fet per no complicar-me la vida he anat a la pastisseria a comprar un pot de nata, llavors només haureu de fer la pasta de full i afegir la fruita tallada.

Que vagi de gust llaminers!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada