dimarts, 11 de setembre de 2012

Macarrons clàssics gratinats


Aquest mes a Memòries d’unaCuinera ens proposaven cuinar macarrons, la veritat és que em va fer molta gràcia cuinar aquest plat, perquè no ser si a vosaltres us passa, però quan penso amb macarrons em trasllado a la meva infantesa, ja que forma part de les nostres vides. A cada casa tenen el seu secret i és ben curiós perquè per molt que segueixis la mateixa recepta mai surten igual. Visca els macarrons!!!

Jo he seguit la recepta tradicional amb un sofregit de carn i tomàquet, però hi he afegit beixamel i els he gratinat. Van quedar boníssims, a casa en conec un que no parava de fer mmmm....., mmmm....


 

Ingredients (4 persones)

350 gr. de pasta seca
200 gr. de carn picada de porc
200 gr. de carn picada de vedella
1 ceba gran
4 tomàquets molt madurs
200 ml de tomàquet triturat de pot
sal, sucre i pebre

Beixamel:

25 gr. mantega
1 culleradeta oli oliva
55 gr. de farina
400 ml de llet
Sal, nou moscada i pebre blanc
Formatge per a gratinar

- Tallar la ceba ben petita i sofregir-la en una paella amb oli d’oliva a forc lent, durant 10 minuts que no es cremi.

- Mentrestant aprofitar per rallar els 4 tomàquets i reservar

- En la paella afegir la carn picada de porc i de vedella i amb una forquilla aixafar-la perquè quedi ben esmicolada. Quan gairebé estigui cuita afegir els 4 tomàquets ratllats, posar una mica de sucre, per treure l’acidesa i salar. Deixar que faci una mica de xup-xup.

- Afegir el tomàquet triturat i deixar coure fins que s’evapori tota l’aigua i ens quedi una bona textura per a salsa.

- Bullir la pasta seguint les instruccions que s’indiqui segons el tipus de macarrons que utilitzeu.

- Fer la beixamel:

En una paella sofregir la ceba. A banda, fondre en un cassó la mantega i una cullerada d’oli i afegir la farina i coure fins que agafi color.

La ceba es barreja amb la llet i es tritura amb la batedora elèctrica i passar pel colador xinès perquè no quedin grumolls. Seguidament afegir al cassó i coure fins que s’especiï, incorporar sal i nou moscada.

- Presclafar el forn en opció de gratinador a 220º

- Barrejar els macarrons amb la salsa i posar-ho en una safata pel forn. Pel damunt abocar-hi la beixamel i una mica de formatge.

- Gratinar 10 minuts aproximadament fins que el formatge agafi color.

Feliç diada!! 

Bon profit!!

9 comentaris:

  1. Lídia,
    L'altre dia els vaig fer i em va passar com a tu: era com fer un viatge a l'infantessa.
    Que bons!
    Bona Diada.

    Kui_Netes

    ResponElimina
  2. quina bona idea afegir betxamel!!! em sona que a casa la meva besàvia els feia amb betxamel... moltíssimes gràcies reina per participar!!! petonets

    ResponElimina
  3. És veritat que com els macarrons de la mare no hi ha res, oi?
    Amb la beixamel són macarrons de diumenge, una plat d'aquells que té l'èxit assegurat. No m'estranyen gens els ummmmmmmmmssss :)

    ResponElimina
  4. Jo tampoc pararia de fer mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm!!!!
    petonets

    ResponElimina
  5. Lídia,
    La meva mare els feia igual com els has fet i puc dir que eren deliciosos.
    Una abraçada i fins aviat,
    Nani

    ResponElimina
  6. crec que és el que ens pasará a tots...els macarrons a casa eren el plat del diumenge! però no eren amb beixamel, però la propera que els faci ho provarè.

    ResponElimina
  7. Ai que jo també els volia fer amb beixamel!!!!!!!!!!!!!
    Petons i moltíssimes gràcies per participar.

    ResponElimina
  8. Ohhh és que amb beixamel per sobre ja és tot un luxe!!! fan una pinta espectacular! la veritat és que nosaltres sempre diem que la millor part de cuinar és quan sents que, en tastar-ho, els convidats fan "mmmm"...no té preu!!!

    ResponElimina
  9. Clàssics i boníssims! encara que no m'agrada la bexamel i me'ls hauria de menjar sense...
    Petons
    Mónica

    ResponElimina