dimarts, 29 de gener del 2013

Natilles amb xocolata blanca


La setmana passada vaig fer el repte de Memòries d’una Cuinera pel gener: natilles. No he tingut temps fins avui de penjar la recepta. La versió que fa la meva mare de natilles és boníssima i li vaig demanar la recepta però jo hi vaig afegir el toc de la xocolata, i si us agrada la blanca us recomano que les proveu. En aquesta versió hi he afegit menys sucre, perquè la xocolata ja és molt dolça.


Ingredients: (aprox. 8 unitats)

500 ml de llet
4 rovells d’ou
20 gr. de maicena
50 gr. de sucre
100 gr. de xocolata blanca
Un ramell de canyella
Galetes o melindros


- En un cassó posarem la llet amb la canyella i ho escalfem perquè la llet agafi aroma. Després afegim la xocolata blanca perquè es desfaci. Reservar i deixar refredar una mica.

- En un bol barregem els rovells i el sucre. Quan la llet ja no estigui tant calenta i afegim els rovells i sucre. Ho remenem fins que quedi ben homogeni.

- En un got posar una mica de llet freda i desfer la maicena. Després afegir-ho al cassó. A foc mig no deixar de remenar fins que la massa agafi consistència.

- En individuals, vaig posar a la base melindros i al damunt posar la natilla i per acabar de decorar vaig triturar part dels melindros (que eren secs) i queda com una pols. Ho podeu fer amb galetes i barrejat és deliciós.

dijous, 17 de gener del 2013

Crema de pèsols amb virutes d'ibèric


Al mercat ja es comencen a veure pèsols frescos, a diferència del que creu la majoria els pèsols pertanyen a la família dels llegums. La feinada que porta treure’ls de dins la seva baina val molt la pena, són molt més bons frescos. A mi m’encanten i aquesta crema és deliciosa.





Ingredients: (4 persones)

400 gr. de pèsols pelats
Una ceba tendra
Mig porro
Brou de pollastre
Daus de pernil ibèric


- Tallar la ceba tendra i el porro. En una olla posarem un bon raig d’oli i sofregirem aquesta ceba i el porro fins que agafi un color transparent.

- Afegirem els pèsols i els cobrirem amb brou de pollastre, jo l’he utilitzat de brick, i ho deixarem coure durant 15 minuts, afegirem sal.

- Passar per la batedora elèctrica fins que quedi una crema ben fina, si cal afegir brou perquè quedi més clara s’hi afegeix. Tastar per rectificar de sal.


És una crema molt senzilla que per aquests dies de fred és ideal. Jo per decorar he afegit uns tallets de pernil ibèric passats per una paella.

dijous, 10 de gener del 2013

Crema de gambes amb tres textures


Aquesta crema de gambes és una altra versió de la que ja tinc publicada al bloc, la vaig fer el mateix dia que el tiramisú de Xixona. És molt pràctic de fer quan tens convidats perquè la pots preparar amb antelació i es pot servir en l’últim moment. Aquesta recepta també li vaig sentir a la Mireia Carbó que l’explicava per aquests dies de festa, la presentació fa molt goig i és boníssima.


Ingredients: (4 persones)

20 gambes (millor si són fresques)
1 porro
1 pastanaga
1 gra d’all
3 tomàquets madurs
200 gr. de carbassa
2 cullerades de farina d’arrós
10 ametlles
2 litres d’aigua
 





- Pelar les gambes i posar els caps i les closques en una olla i sofregir-ho amb oli d’oliva. La gamba s’ha de reservar. Aquí afegir el porro, la pastanaga i l’all, deixar coure 2 minuts i afegir el tomàquet ratllat, la carbassa, ametlles, la farina d’arròs i l’aigua, afegirem un punt de sal i pebre si us agrada. Aquest brou ha de coure 25 minuts.

- Mentrestant amb paper de forn farem carpaccio de gambes, posarem un parell de gambes entre mig de paper de forn, us aconsello fer quadrats amb el paper, i amb un corró amb cura aixafarem la polpa de la gamba fins que quedi mig centímetre de gruix aproximadament. Aquest ho posarem al congelador. Ho farem amb totes les gambes menys amb 8 que reservem per coure a la paella. Aquest pas si que s’ha de fer el dia abans o si més no unes hores abans perquè la gamba es pugui congelar.

- Quan tinguem el brou al punt el triturarem a dins l’olla i el passarem dues vegades per un colador xinés i ens ha de quedar textura de crema, aquí cal rectificar de sal i pebre. Aquesta la podem reservar.

- Per muntar el plat, posarem el carpaccio a la part de baix, courem en una planxa les 8 gambes fresques, en posarem al damunt del carpaccio dues per cap i per últim servirem la crema calenta.

És una delícia.

dimecres, 2 de gener del 2013

Tiramisú de xixona


Bon any a tothom, espero i desitjo que el 2013 sigui un bon any, el que si que no ens podran prendre és la il·lusió per a cuinar i compartir-ho.

L’altre dia vaig tenir una amics a sopar i vaig fer aquest tiramisú, i quin tiramisú! El vaig sentir per la radio en el programa que fa la Mireia Carbó a la Xarxa.
Val molt la pena aprofitar aquests dies de torrons per fer aquesta versió tant espectacular, jo el repetiré segur perquè a més va triomfar!!!!


 

Ingredients:

75 gr. de torró de Xixona
Una cullerada de sucre
2 ous
250 gr. de mascarpone
Melindros dels secs

Per l’almívar:

200 ml d’aigua
50 gr. de sucre
Un raig de moscatell


- En un cassó farem l’almívar amb l’aigua, el sucre i el raig de moscatell ho courem durant 3-4 minuts fins que el sucre s’hagi desfet. S’ha de deixar refredar.

- Ratllem el torró.

- A banda muntarem amb unes baretes elèctriques la cullerada de sucre amb els rovells (separar clares dels rovells) fins que hagi agafat un color blanquinós.

- En un altre bol muntarem les clares.

- Suquem els melindros volta i volta per l’almívar, sense que s’humitegin molt perquè no perdin consistència, els poseu en el fons d’una safata, jo ho vaig fer en vasos individuals d’aquells més baixos (si ho feu per individual us en sortirà unes 8 racions).

- Preparem la massa: barrejar el mascarpone, amb el torró i la crema de rovells, per últim afegir les clares muntades a poc a poc barrejant de dalt a baix perquè no perdi la consistència. Aquesta massa la posarem pel damunt dels melindros. O bé feu una altra capa de melindros i una més de massa o bé ho podeu preparar com jo només una capa de cada.

- Al damunt ho podeu decorar al gust jo vaig posar cacau en pols i torró de Xixona ratllat.

- Deixar reposar a la nevera tapat en film com a mínim 12 hores.

I a gaudir del plaer de menjar!!